Струни Кобзаревого серця

Знову Шевченкова муза зібрала в актовій залі школи учнів, батьків, учителів на позакласний захід під назвою “Струни Кобзаревого серця”.

Святкування 204-ї річниці з дня народження українського генія розпочалося ще 9 березня в центрі села біля пам’ятника великого Тараса.

Сама весна покохала Шевченка, березень благословив його народження. І щороку з приходом весни він надихає нас своїми безсмертними пророчими словами. Полум’яні думи його геніальної поезії, народжені в глибині народної душі освічують українцям шлях і в 21 столітті.

Як весняні промені сонця надихають до життя природу, так струни Кобзаревого серця підносять людські душі до Бога, та Божої правди, спонукають людину завжди бути людиною.

Упродовж тижня учні та учителі школи на уроках і виховних годинах пізнавали мудрість його безсмертних творів, а на сцені з натхненням читали їх. Пісні на слова Шевченка виконував шкільний хор, ансамблі дівчат та хлопців. Школярі продемонстрували постановки сцен “Катерина”, “Гайдамаки”. Захопливими були виступи ведучих та інші постановки учнів. Вони зачаровували присутніх в залі. Захід завершився спільним виконанням “Заповіту” – вершиною величі українського пророка, який на століття став незмінним провідником свого народу.