Вшанування пам’яті жертв голодомору

То був страшний навмисний злочин,

Такого ще земля не знала!

Закрили Україні очі.

І душу міцно зав’язали!

 

День пам’яті жертв голодомо?ру — щорічний національний пам’ятний день в  Україні, що припадає на кожну четверту суботу листопада. Українці згадують всіх, хто втратив життя під час голодомору у минулому столітті. То були жахливі сторінки історії нашого народу. Мільйони невинно загублених життів та скалічених доль, безлюдні села, страх у людських душах — ось чорний слід Голодомору. У цей день ми схиляємо голову перед пам’яттю наших загиблих співвітчизників.

Вже стало традицією в День пам’яті жертв голодомору шкільною громадою проводити поминальні заходи. Вшанування жертв Голодомору у Чорнолізькій ЗОШ I-III ступенів розпочалося з оформлення інформаційно-просвітницького характеру «Спротив геноциду».

23 листопада було проведено загальношкільний урок пам’яті «Людської пам’яті мости» для учнів та вчителів школи, який підготували учні 8 та 9 класу під керівництвом  педагога-організатора   О.  М. Збіглей.

Учні у віршованій формі згадали  сторінки історії, а вчитель історії І.М.Терновецький   звернув увагу всіх присутніх на те, що потрібно цінувати тих, хто поряд, бути милосердними, людяними, справедливими, випромінювати із своїх сердець лише добро.Нехай ніколи не повторюються ці жахіття, які пережив наш народ.