Безпечний інтернет

Для сучасних дітей та підлітків мережа Інтернет – це не просто віртуальна реальність, а повноцінна частина їхнього життя, де вони навчаються, спілкуються, вибудовують відносини та відчувають себе частиною спільноти. Проте саме Інтернет все частіше стає джерелом сучасної небезпеки для дітей, наслідки якої не обмежуються втратою грошей чи особистих паролів у соціальних мережах, а можуть коштувати дитині здоров’я та майбутнього.

Щороку в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до мережі Інтернет. Разом із тим збільшується кількість злочинців сексуального характеру щодо дітей в онлайн просторі-онлайн-грумінг вимагання налагоджуючи довірливі стосунки з дитиною та використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці вимагають в дитини інтимні фотографії та шантажують її, погрожуючи розіслати фото знайомим.

Як тільки ви відправили якусь фотографію через мобільний телефон, вона більше вам не належить і ви не знаєте, як хтось її використає і як це відіб’ється на вашій репутації.

5 лютого в Чорнолізькій ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшла акція # STOP SEXтинг урок для підлітків «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?»

Метою заходу – сформувати в учнів школи уявлення про актуальні ризики в  Інтернеті, захистити дітей від насильства, та як не стати їх жертвою.

До цього заходу було залучено інспектора Ювенальної превенції Тисменицької ВП Долинську Л.В. яка првела профілактичні бесіди на теми:

«Безпечний Інтернет», « Протидія боулінгу в учнівському середовищі», «Кібербулінг: як вберегти дитину». А також провела профілактичні бесіди з учнями які  систематично порушують правила поведінки в школі.