Хресна дорога стражденної України

У період великого посту, кожен християнин задумується над удосконаленням своєї душі, щоб глибше усвідомити для чого ми приходимо в цей світ,і ні на мить не забувати межу між добром і злом. Проходимо щоразу Хресною дорогою Ісуса і пізнаємо  найвищу суть Його Любові.

У не простий для нас час не маємо права забувати трагічне минуле нашого народу яке є його Хресною дорогою. Народ пройшов нею з великими втратами через жорстокі війни, голодомори, депортації, гулаги і  концтабори. Однак кожна епоха народжувала нових героїв, готових до самопожертви. Незважаючи на пережиті лихоліття, у двадцять першому столітті, ми вибороли незалежність та зберегли свою ідентичність, мову, культуру і християнську любов, яка є для нас  найвищою цінністю.

Тому  маємо, добре пам’ятати своє минуле, вчити кожну сторінку історії свого народу.

На жаль багато тих сторінок скроплені кров’ю і сльозами.  Але ми повинні знати самі і навчити дітей, що «…плач не дав свободи ще нікому, лиш хто борець, той здобуває світ» . Ця пісня стала гімном  і  гаслом нашої української армії. ЇЇ воїни-герої в наші дні захищають Україну від того самого  жорстокого ворога, який вбивав нас століттями.

На таку тему, у п’ятницю перед Вербною Неділею 19 квітня у актовій залі Чорнолізької загальноосвітньої школи, відбувся виховний захід «Хресна дорога стражденної України».

Оскільки  школа в селі є просвітницько-культурним центром. ЇЇ метою є сприяти формуванню в учнів знань, умінь і навичок, необхідних для успішного вибору професії і найвищих цінностей- християнського духу, патріотичної свідомості.  На цей  захід були запрошені батьки, представники громади,  священик.

Виступи учнів школи справили глибоке враження в усіх присутніх в залі, сам захід став добрим духовним уроком.