З Божою іскрою в серці

Десятого жовтня святкує свій 70-літній ювілей Іван Васильович Мельник. Він уже дев’ять років звичайний сільській пенсіонер. Допомагає вдома у дворі та на городі доглядати господарку, їздить на велосипеді, спілкується з простими односельцями. В будні чи святкові дні розділяє з ними всі щоденні печалі і радості. Тут його знають в кожному домі як скромного, із спокійною натурою, вчителя іноземної мови.
Майже п’ятдесят років тому він отримав у Чернівецькому університеті диплом з відзнакою. Тоді молодому філологу – інтелектуалу з відмінним знаннями кількох мов , були відкриті дороги до університетських кафедр. Та рідне село не відпустило молодого юнака у світи із своїх обіймів,бо доля відміряла йому саме тут сорок років вчительської праці. І цю працю він робив з натхненням і великою любов’ю, запаленою Божою іскрою. З тою іскрою, ще від маленького хлопчика, зачудовано вдивляється у світ, спостерігає плин його буття, і з мудрістю філософа, змальовує його красу у своїх поезіях. Його вчительська праця та поетичний дар є його тим щасливим земним буттям, про яке Григорій Сковорода сказав такі слова: “ Не той щасливий, що бажає кращого, а хто задоволений тим, чим володіє ”. Його вірші дійсно свідчать, що він крім учительської праці, майстерно володіє і поетичним даром. У них небо і річка, поле і квіти, природа і люди сяють оригінальними барвистими образами. Цих чудових поезій він має на цілу книжку, яку ще готує до друку.
Тож вітаємо Івана Васильовича з 70-літнім ювілеєм! Бажаємо йому здоров’я, довголіття, творчого натхнення, любові миру і спокою. А його поезії хай збагачують красу нашого земного буття і дарують людям щастя і духовну радість.

Від вчителів та учнів Чорнолізької ЗОШ І-ІІІ ступенів

Директор Михайло Мельник