Тиждень початкової школи

Звіт про проведення Тижня початкових класів

У Чорнолізькій школі з 2 по 6 грудня проходив Тиждень початкової школи. У проведенні тижня активну участь брали учні 1- 4 класів. Урочисте відкриття тижня пройшло у казковій формі. До дітей завітав Буратіно , який відкрив тиждень чарівним ключем та побажав всім учням весело, творчо і активно провести його. Також учні познайомились із планом проведення. Кожний день тижня мав свою тематику.

Понеділок. День здоров’я.

День розпочали з флешмобу « Ранкова розминка» для учнів 1-4 класів. Проводились веселі перерви, рухливі ігри. У 3- Б класі відбулась зустріч з медсестрою Костриця Х. Я. і проведена бесіда « Бережи своє здоров’я».

Завершальним акордом дня були спортивні змагання « Сильні, сміливі. спритні» між учнями 4- х класів під керівництвом Петрів Я. Ф.

Вівторок.  День дитячої творчості  і талантів.

День розпочали із ранкової зустрічі у 1- Б класі і інтегрованим уроком « Я досліджую світ». Тема уроку « Як цікаво проводити час взимку». Вчителька Максимів Н. П. провела урок в ігровій формі. Діти працювали в групах, а індивідуальною роботою була практична робота – виготовлення сніговита. Першокласники з допомогою вчительки Максимів Н. П. і асистента вчителя Мельник Г. Р. зробили прекрасні аплікації. Учні 1- А класу відчули себе справжніми акторами.  Під керівництвом вчительки Осташевської С. П. було поставлено Українську народну казку « Рукавичка». З метою виявлення талантів та обдарованості дітей було проведено конкурс «Школа має таланти». Учні виконували пісні, танцювали, показували свої досягнення у спорті, демонстрували вироби зроблені своїми руками, виконані малюнки. Неможливо було втриматись від оплесків, коли натхненно і виразно читали вірші про Україну, а також вірші на англійській мові.

Середа . День знань.

Педагогічна майстерність та компетентність вчителя, володіння новітніми технологіями було основою Дня знань. День розпочався з ранкової зустрічі у 2- А класі, яка плавно перейшла у хід уроку, темою якого була « Спільнота. Краще разом чи поодинці». Вчителька Заблоцька Л. М. майстерно організувала гру в парах «Перейди мінне поле». Цікаво і творчо проведено роботу в групах. Завдання для груп потрібно було віднайти в приміщенні класу, а потім – з пазлів скласти прислів ‘я та пояснити його зміст. Учні проявили кмітливість, креативність і організованість. Цікаво і пізнавально пройшов урок англійської мови у 4- А класі у вчительки Збіглей Г. В.. У формі гри учні навчалися складати привітання до Дня народження, малювали та підписували листівки, співали пісню. Вчителька майстерно володіє словом, підбадьорює учнів у їхній роботі, доречно жартує, виправляє помилки під час усного мовлення.

Вчитель музичного мистецтва Моздір В. П. провів цікаву навчальну гру « Як я знаю музичні інструменти?» Учні вчилися вибирати і групувати музичні інструменти за схожістю.

Четвер.  День моєї країни.

Одним з головних заходів було проведення акції « Одягни вишиванку». Вчителями 3- х класів Фицик О. Р. і Терновецькою О. І. організовано флешмоб «Україна у серці дитини». Учні співали, декламували вірші про Україну.  Своїм артистизмом, патріотизмом, повагою до України діти зворушили присутніх і показали, що вони справжні патріоти своєї країни. У шкільній бібліотеці було організована виставка книг «Україна- моя Батьківщина». Бібліотекарка Гутянс М. В. ознайомила учнів  3- х класів із новинками дитячої літератури про Україну і розширила їхнє уявлення про дитячу періодичну  пресу. А учні 2-А і 4- А класів відвідали Краєзнавчий музей м. Івано- Франківська. У музеї ознайомились із історією свого краю, рослинним та тваринним світом Прикарпаття.

П’ятниця.  День природи.

Цікаво, весело і мелодійно розпочався День природи у першокласників. Учні із захоплення виконували пісні про зиму. Була проведена екскурсія «В гості до бабусі Зими». Учні 1-х класів змогли ознайомитись із ознаками зими, поспостерігати за погодою і погратися в сніжки. В школі також проводилась акція «Допоможи пташкам взимку». Її підтримали учні 1-Б і 4- А класів та повісили годівниці у шкільному саду зроблені своїми руками і допомогою батьків. В кінці дня проведено підсумкову лінійку. На якій було нагороджено учнів грамотами за активну участь у Тижні початкової школи.

 

Щиро дякую вчителям початкових класів за компетентність, творчість та майстерність у проведенні Тижня початкової школи. А також вчительці англійської мови Збіглей Г. В., вчителю музичного мистецтва Моздір В. П .вихователю ГПД Слободян Р. В. , медсестрі Гладун Х. Я. та бібліотекарці Гутянс М. В. за допомогу у проведенні Тижня початкової школи. Учителі ще раз довели, що вони справжні фахівці своєї справи, а учні нашої школи – найрозумніші і найталановитіші.

Карівник ШМО вчителів початкових класів Гладун Б. Д.