Тиждень соціально-психологічної служби

Тема тижня: «Добро, воно одвіку є прикрасою людини.»

    З 2 листопада по 6 листопада в  школі пройшов тиждень соціально-психологічної служби з метою просвіти учнів та педагогічного колективу щодо напрямків основної діяльності соціального педагога та популяризації роботи спеціалістів психологічної служби, залучення школярів до активної участі в житті школи, розвиток їх творчих здібностей, нахилів та талантів.

Розпочався тиждень  з оформлення газети «Цікаві факти про психологію людини», де всі учасники освітнього процесу могли ознайомитися з цікавою інформацією з психології людини, та акції «Мудрі повчання», метою якою було налаштувати дітей на позитивні емоції. Читаючи цікаві пророкування діти одразу усміхалися та заряджалися гарним настроєм і вірили в те, що в майбутньому у них все буде  добре.

Понеділок. Був присвячений доброті, довірі та взаєморозумінню. Впродовж дня з учнями проведено флешмоб  «Від серця до серця», та створено колаж  « Настій з яким ти ідеш до школи. Вправа «Подорож островом соціально-психологічної служби» познайомила учнів із роботою спеціалістів соціально-психологічної служби, допомогла зрозуміти суть психологічної науки. Вправа «Я хочу тобі побажати…». Тут учні  мали можливість сказати слова вдячності або просто хороші слова будь-кому.

Вівторок . Яскравим  феноменом дня стало «Дерево бажань». Де  учні початкових класів виразили свої найзаповітніші мрії. В межах акції учні школи мали змогу написати свої бажання і довірити їх чарівному дереву. Метою даного заходу було створення та підтримка позитивного емоційного фону, а також спрямування дітей до позитивного світосприйняття. З учнями 4 класів проведено заняття з елементами тренінгу.  « Стався  до інших так, як би ви хотіли, щоб  ставилиcь до вас». Учні створили «Віночок  позитивних  риси  свого характеру». У вправі «Одинока хмаринка » учні першого класу зрозуміли, що треба всім дружити і нікого не ображати. А ще ми зібрали валізу чемного учня. З учнями 2 класу провели бесіду з елементами тренінгу « Моє сердечко в твоїх руках. Діти зрозуміли  що завжди потрібно з розумінням і повагою ставитися до інших.

Середа. Справжньою психотерапією став для учнів «Паркан відвертості»,на якому була можливість висловити  свої думки про щастя. Слід зазначити, що для переважної більшості учнів щастя – це мати сім’ю, бути здоровим, проводити вільний час з батьками та друзями. День був присвячений саморозвитку та самовдосконаленню. А девізом дня став вислів: «У світі не так вже багато любові, щоб витрачати її на що-небудь інше, крім людини».  Із учнями п’ятих , шостих та сьомих класів проведено тренінгові заняття із циклу саморозвитку та самовдосконалення «Толерантне спілкування запорука життєвого успіху», та  « Ми такі одинакові і ми такі різні».

Четвер став «Днем зразкового учня». Девізом обрано вислів: «Змінитися не може ніхто, але стати кращим може кожний». Протягом  дня проведено рейд «Урок», під час якого виявлено кількох учнів, що запізнюються на уроки. З ними проведені профілактичні бесіди. А також відбувся рейд по виявленню дітей, схильних до вживання тютюну,  на території школи. На час проведення рейду порушників не виявлено. З учнями 9 класів проведено круглий стіл на тему: «Коло моїх професійних інтересів», де учні мали змогу визначитися з своїми професійними нахилами, і більше дізнатися про професії, які на даний час є найбільш затребуваними.

П’ятницю було присвячено здоровому способу життя. Символічним девізом став вислів: «Здоровий не той, у кого нема проблем, а той, хто вміє їх вирішувати».      Вислови  про шкоду шкідливих звичок було розміщено на стендах соціально-психологічної служби. Інформація відповідного змісту була висвітлена на куточку здоров’я. Відбулася виставка символічних стінгазет і плакатів, « Моє щасливе майбутнє» . А також ознайомлено дітей з  найжахливішою формою злочинності – торгівля людьми. Девізом дня став вислів: «Якщо ви не думаєте про майбутнє, у вас його не буде». Цього дня для школярів було висвітлено інформацію «Торгівля людьми». Для учнів 10- 11-х класів проведено відеолекторій «Торгівля людьми».

З педагогами  проведено опитування, як ви розумієте ? « Успішна людина, успішна у всьому», та акція « Афоризми мого життя».