У їхніх серцях жила Україна

21 листопада Україна відзначає 5-річницю Майдану, яка увійшла в історія нашої країни під назвою Революції Гідності, виступом українського народу за європейські цінності, волю, справедливість, хоробрість. Це була війна проти системи і національно-визвольна боротьба, протистояння громадянина з державою і вибух нового спротиву. Зрештою, тут, на Майдані було щось значно важливіше, щось таке, що стосувалось головного людського питання-боротьбою за виживання з надією на нове життя…

У цей листопадовий трагічний день учнівське самоврядування Чорнолізької ЗОШ І-ІІІ ступенів разом педагогом-організатором Л. Збіглей та учителем музики В. Моздіром підготували виступ «У їхніх серцях жила Україна».

Зворушливе читання поезії (Гладун Христини, Гунчак Христини, Слободян Дмитра, Слободян Василя, П’ятничук Мар’яни, Чорнолізької Романи, Костюка Романа, та не менш емоційне виконання пісень Слободяна Василя, Петрів Романа, Данилюк Галини, Гордіци Іванни перенесли глядачів у ті непрості для України дні. Виступаючі згадали Героїв Небесної сотні, вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання. Пережиті заново події Євромайдану допомогла мультимедійна презентація, підготовлена учнями школи.

Під час заходу, учні, учителі, батьки ще раз переконалися, що шлях до гідного життя непростий. Потрібно змінюватися у власному сприйнятті світу, у суспільних відносинах.

Сподіваємося, що найзаповітніше бажання українців сьогодні – жити під мирним небом єдиної України без війни – здійсниться!

Я люблю свою землю родючу й  багату,

Вірю, щастя прийде в українську хату,

І принизите нас  ніхто вже не зможе

З нами  правда і віра, нам Бог допоможе.